Bij mij kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

Wassen

Föhnen

Effileren / knippen

Scheren

Ontwollen

Kammen, borstelen

Ontklitten

Nagels knippen

Puppy trim

De behandeling is afhankelijk van het vachttype van de hond.


Wassen, föhnen:
Uw hond word minimaal 2x gewassen met shampoo passend bij het vachttype van uw hond, hierna wordt uw hond nogmaals gewassen met conditioner. 
Na de wasbeurt wordt uw hond eerst gedroogd met een handdoek zodat er al veel water verwijderd is en daarna wordt de vacht met een waterblazer helemaal droog geblazen.
De waterblazer zorgt er tevens voor dat alle dode, loszittende haren worden verwijderd.

Effileren:
Effileren is het uitdunnen en modeleren van de vacht.
Dit gebeurt met een effileerschaar. Deze schaar heeft aan één of aan twee kanten van het blad tanden. Door het gebruik van deze effileerschaar ontstaat er een natuurlijk resultaat en zul je geen duidelijke kniplijnen zien. 

Knippen:
Met de rechte schaar wordt uw hond in model geknipt. 

Scheren:
Met behulp van een tondeuse wordt de vacht van de hond in model geschoren. Om de lengte van de vacht te bepalen wordt er gebruik gemaakt van verschillende scheerkoppen en/of opzetkammen. 

Ontwollen:
Bij het ontwollen wordt er zoveel mogelijk dode en loszittende haren verwijderd. 

Kammen, Borstelen:
Met de juiste kammen en borstels wordt uw hond geborsteld. Dit gebeurt laag per laag zodat ook de ondervacht van de hond goed geborsteld word.
Dit klinkt heel eenvoudig maar vaak word de hond oppervlakkig geborsteld, hierdoor ziet de vacht van de hond goed uit maar juist in de ondervacht kan er snel vervilting plaatsvinden. 

Ontklitten:
Klitten worden uit de vacht verwijderd met borstels of kammen op een diervriendelijke manier. In sommige situaties is de vacht zo vervilt dat ontklitten niet meer mogelijk is, uw hond zal dan kort geschoren worden. 
Het welzijn van uw hond staat altijd voorop! 

Puppy Trim:
Bij de puppy trim komt jouw pup wennen aan de trimtafel, het bad, het borstelen en worden de oogjes en voetzooltjes vrij geknipt. Dit noemen wij ook wel een wenbeurtje. Na het wenbeurtje kan je een puppy mini trimbehandeling inplannen, bij deze behandeling word jouw pup volledig gewassen en gedroogd, geborsteld, de vacht word indien nodig een beetje bijgeknipt en de oogjes, voetzooltjes en de genitaliën worden bijgeknipt. 

 

 

 

 

Voor u de hond brengt:

  • Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de salon brengt.
  • Meldt bijzonderheden altijd, denk hierbij bijvoorbeeld aan medische afwijkingen.
  • Breng de hond altijd aangelijnd.
  • Breng de hond nooit met een volle maag.
  • Zorg ervoor dat de hond vrij van vlooien is.
  • Het wordt op prijs gesteld dat onze buurt netjes blijft. Mocht er onverhoopt toch een ongelukje gebeuren, kom dan gerust even binnen om een zakje te halen om het op te kunnen ruimen.